Köy yolları beton yol ile kaplanıyor

Köy yolları beton yol ile kaplanıyor

Geçmişten günümüze sorun ve talepler yaşayan köyler için İl Özel İdaresi, 2021 yılı yatırım programı kapsamında çalışmalarına başladı.

A+ A-

Geçmişten günümüze sorun ve talepler yaşayan köyler için İl Özel İdaresi, 2021 yılı yatırım programı kapsamında çalışmalarına başladı.


 Bu kapsamda Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Ulaklı köyünde beton yol çalışmaları başladı

DİĞER ASFALT ÇEŞİTLERİNE GÖRE DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLAN BETON YOL İÇİN START VERİLDİSEZER: “BAZILARI BURALARI BOZKIR OLARAK GÖREBİLİR AMA BURALARI BU VATANIN EN KIYMETLİ EN DEĞERLİ YERLERİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Geçmişten günümüze sorun ve talepler yaşayan köyler için İl Özel İdaresi, 2021 yılı yatırım programı kapsamında çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Ulaklı köyünde beton yol çalışmaları başladı.

İL ÖZEL İDARESİ YATIRIM PROGRAMI AÇILIŞINI YAPTIK

öylerin sorun ve taleplerinin çözüme kavuşması amacıyla başlatılan çalışmalar olumlu şekilde sonuç veriyor. Bu kapsamda kurulan ‘Kilit parke ve beton santrali’ ile köylerin yolları daha uzun ömürlü ve maliyeti daha uygun olan beton yollar ile kaplanıyor. Çalışmaların hızlı şekilde ilerlemesi kaydıyla İl Özel İdaresi 2021 yılı yatırım programı açılışını Balışeyh ilçesine bağlı Ulaklı köyünde gerçekleştirdi

.BU YILKİ BETON YOL HEDEFİ 100 KİLOMETRE

Açılış programına Vali Yunus Sezer, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen, Balışeyh Kaymakamı İbrahim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Mustafa kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, kamu kurum il müdürleri,  il genel meclis üyeleri ile çok sayıda köylü vatandaş katıldı.SEZER: “


BİZLER BU TOPRAKLARIN HİZMETKARIYIZ
”Açılış programında konuşma yapan Vali Yunus Sezer, “Şuan da Türk bayrağını görüyoruz. Bu bayrak bizlere ecdadımızın en büyük yadigârı ve en büyük emanettir. Bu bayrak ve bu vatan uğrunda her türlü fedakarlığı etmemize değer kutsal topraklar. Bazıları buraları bozkır olarak görebilir ama buraları bu vatanın en kıymetli en değerli yerleri olarak görüyoruz.  Buralar, gece gündüz hizmetkar olmamız için bu kadar kıymetli. Geçen yıllar bir hayal kurduk köylerimizin tamamına kilit parke yapalım ve bütün köylerimizi en üst hizmetlerle buluşturalım.

KÖYLERİMİZİN KİLİT PARKE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
“Hizmetlerle buluşturma işini ekiplerle beraber karar verdik. Şehrimiz için birlik ve beraberlik içerisinde çalışma sergiliyoruz ve bunun bereketini her gittiğimiz yerde görüyoruz. Bazı illerden gelip bizim burada yürütmüş olduğumuz kilit parke ve beton santralinin işlevselliğini görüp kendilerine uyarlayan illerimiz var. Allah’a şükür geçen sene başladığımız kilit parkemizde bu yıl 30 köyümüze ulaşmış durumdayız. Şuanda bazı köylerimizde de çalışmalarımız devam ediyor.

İL ÖZEL İDAREMİZİN ARAÇ PARKINI YENİLEMEYE ÇALIŞIYORUZ
“Yine bu sene beton yol hedefimizi 82 kilometre olarak belirledik ama inşallah 100 kilometreye tamamlayacağız.” Bir taraftan da il özel idaremizin araç parkını yenilemeye çalışıyoruz.  İl özel idaresinde görev alan herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Aynı hizmetlerimiz artarak daha kaliteli şekilde devam ediyor. Allah bizleri milletimize mahcup kılmasın, devletimizi de Allah daim kılsın.”CAN: “

TARİHİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ
”“AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Gerçekten tarihi günlerden birisini yaşıyoruz. Pandemi süreci ve ekonomik dar boğaz var. Bütün bu sıkıntılara rağmen yatırım yapıyoruz. Bu durumlara rağmen köylerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi ve şehrimizi düşünüyoruz. Bu manada çok önemli. Malumunuz olarak bir kuraklık yaşıyoruz. Hububat ürünlerinin daha çok ekildiği bir bölgede kuraklık yaşıyoruz. Buğday ve arpa eken çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında ilçelerimizde incelemelerde bulunduk. Hasar tespitleri çok ciddi oranlarda. “

ÇİFTÇİLERİMİZ TARSİM’E MÜRACAAT ETMELİLER
“Bütün bu hasar tespiti tutanakları tutulduktan sonra girişimlerimiz ve önerilerimiz oldu. Çiftçilerimiz bundan sonra TARSİM’e müracaat etmeliler. Önümüzdeki senelerde bunun ilerlemesi noktasında girişimlerde bulunması lazım. Yüzde 60 olan devlet hibesi yüzde 70’e çıkıyor. Ve zarar karşılama oranı ise yüzde 80. Kuraklığın muhtemel olduğu bölgemizde çiftçilerimizin TARSİM’e rağbet göstermesi lazım. Bizim talebimiz doğrudan desteklerin hububat kota oranında geçen yıl neyse ürün desteğinin verilmesi noktasında oldu.”

KİLİT PARKE FABRİKASININ BÜYÜK KATKISI VAR

“Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Kırıkkale için güzel hizmetler yapmaya devam ediyor.  Şehrimiz için ciddi çalışmalar yapılıyor burada herkesin emeği var. Herkese teşekkür ediyorum.  Önemli olan memleket sevdasıyla tutuşmak, memlekete hizmet etmek. Buradaki tablo cumhur ittifakı anlamında çok önemli. Allah razı olsun Kırıkkale’de ki il genel meclisi arkadaşlarımıza da bu konuda teşekkür ediyorum. Kırıkkale’nin 180 pare köyü var. Kilit parke fabrikası kazandırıldı. Bu fabrika aynı zamanda beton santrali.”

KENDİ MALZEMELERİMİLE KENDİ YOLLARIMIZI YAPIYORUZ

“80 kilometre beton yoldan bahsedebiliyorsak bu çok önemli bir rakam. Kendi imkanlarımızın çok önemli bir rolü var. Kendi malzemelerimizi kendimiz ürettiğimiz zaman daha iyi oluyor. Hedefimiz konforlu köy yolu olmayan köylerimizin kalmamasıdır. Bu çalışmalarla birlikte de inşallah bular gerçekleşecek. Kuraklık içme suyunu etkiliyor. Özellikle yaz günü hemen hemen her evde su sıkıntısı var. Suyumuzu tedarikli kullanmak durumdayız. Çevreye önem vermezsek doğaya büyük zarar vermiş oluruz.”

BETON YOL ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUM

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Tüm dünya salgınla uğraşırken, dünya genelinde ekonomik kriz varken Allaha şükürler olsun Türkiye halen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bizlere bu konuda her zaman destek veren Cumhur ittifakımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin önü açılmasa hiç birimiz yapamayız. Bugün buraya beton yol atılıyor. Ve ben bu beton yolu çok ciddi manada önemsiyorum. Bizler bunun çalışmasını geçmişte yapmıştık ve çok uğraşmıştık. Allah’a şükürler olsun bu hizmeti buraya getirebilmek nasip oldu” dedi

.EN GÜZEL KÖY BENİM KÖYÜM PROJESİ SÜRÜYOR
İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, “İlimizin iki bin 137 kilometre köy yolu ağımız var. Bu yol ağımızın yaklaşık 700 kilometresi stabilize olup, 170 kilometresi sıcak asfalt ve bugün başlayacağımız ilk denemesini Yahşihan ilçemiz Irmak köyümüzde üç kilometre beton yol yapmıştık. Gerekli verimi aldıktan sonra Bartın’da beton yol incelemesiyle birlikte uygulanan bu beton yol çalışmasını köylerimiz içinde uygulamaya başladık.”

BÜTÜN KÖYLERİMİZİN HER ALANDA SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ
“Geçtiğimiz yıl ilimize beton ve kilit parke fabrikasını kazandırdık. Şuana kadar 100 bin metrekare kilit parke üretmiş olup köylerimize ‘En güzel köy benim köyüm’ projesi kapsamında belirli hanelerde kilit parke döşemeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah 30 km ve akabinde yapacağımız yollar köylerimize en iyi hizmeti getirme gayreti içerisinde olacağız.”

KARAHAN: “KÖYLERİMİZ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
”İl Özel İdare Genel Sekreteri Haluk Karahan, “Görev sahamıza giren her alanda büyük bir çalışma azmiyle işlerimizi yapmaya gayret ettik ve gayretimiz devam ediyor. Ülkemizi sarsan Kovid salgınına rağmen, personellerimizin neredeyse yüzde 75’i bu hastalıkla tanışmış olmasına rağmen, bu yılda hizmetlerini aksatmadan sürdürmeyi devam ediyor. İdaremizce bu yıl programımızda 39, içme suyu programında 41, kanalizasyon programında 1, üst yapı programımızda 15 adet olmak üzere toplamda 96 proje yürütmekteyiz. Günümüz itibariyle bir köyümüz hariç, 184 köyümüzün içme suyu yeterlidir.  O bir köyde kaynak sıkıntımız var inşallah onu da gidermek için sondaj çalışmaları devam etmekte.”

BETON YOLUN MALİYETİ UYGUN, KALİTELİ VE UZUN ÖMÜRLÜ
“İçme suyu tesislerimizden Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun köyümüz 182’ye ulaşmış durumda. Günümüz itibariyle 185 köyümüzün 148’inde kanalizasyon tesisimiz bulunmaktadır. İdaremizin iradesinde bulunan toplam yol ağı 1665 kilometre olup bunun 796 kilometresi asfalt, 763 kilometresi stabilize, 90 kilometresi satih, 16 kilometresi kilit parke yola dönüştürülmüştür. 2021 yılı çalışmaları tamamlandığında 87 kilometre yolun ilavesiyle beton yolumuz 90 kilometre olacaktır. İdaremizce son 5 yılda 565 km yolda asfalt çalışması yapılmıştır ancak idaremizde geleneksel asfalt atılma şekli olan halk dilinde soğuk asfalt diye tabir edilen satih kaplamanın ömrü ortalama 3 yıl olduğundan bu süre zarfından bozulan yolların tekrar yapılması ihtiyacı tüm yol ağının asfalt olmasını imkansız kılmıştır.

BETON YOL KÖYLERİMİZ İÇİN AVANTAJ SAĞLAYACAK
“İşte bu durumun çözümü için konu tüm detaylarıyla incelenerek, mevcut kaynaklar detaylı şekilde kullanılmış beton yol yapılmasına karar verilmiştir. İnşallah toplamda 82 kilometreyi bulacağımız beton yolla, 11,09,2021 tarihi itibariyle hizmete alınacaktır. İrademizin imkanları ile 2021 yılı içerisinde 1 adet greyder, 1 adet ekskavatör, 1 adet tır, 1 adet loret, 1 adet çekici alınarak araç parkımıza kazandırıldı. Böylece araç parkımızda hizmet ağında bulunan köylerimize daha iyi hizmet sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından protokol heyeti, yatırım programının startını verdi. Ardından beton yol çalışmalarını yerinde inceledi.


Bu haber toplam 753 defa okunmuştur